Over de specialiste 

Profielfoto Machteld Kaempfer

Machteld Kaempfer

Care for Women specialiste

055 – 8430431


Praktijkadres

Apeldoorn

Linie 540 bij Hart for her/Fit4ladies

Epe

Hoofdstraat 57

Bij Benu Apotheek


Vergoeding & Prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket, afhankelijk van uw Zorgverzekering en pakket. Deze consulten vallen NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig. Een consult kost €89,50 voor een uur. Betaalmogelijkheden: via bank.


Afspraak maken

Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.


Aangesloten bij

 • Care for Women
 • CAM Coöperatie 

Introductie

In 2008 is ons gezin naar Apeldoorn verhuisd en dat was voor mij een goed moment om een andere richting in de zorg in te gaan. Na 30 jaar in een ziekenhuis gewerkt te hebben, ben ik in 2010 met mijn Care for Women praktijk gestart, een andere vorm van zorg met meer tijd en aandacht.

Ik ben geboren in 1959, moeder van een dochter en een zoon en heb ook al kleinkinderen.

Het is fijn om vrouwen te begeleiden en advies te kunnen geven in een periode van hun leven waarin het niet goed gaat en de hormonen uit balans zijn.

Het vrouwenleven kent verschillende fases van hormonale schommelingen, beginnende in de puberteit, tijdens en na een zwangerschap, gedurende de overgang, maar ook maandelijkse schommelingen in de cyclus kunnen voor psychische en lichamelijke klachten zorgen.

Geen vrouw is gelijk!


Behandeling

Elke klacht op zich is vervelend en kan invloed hebben op hoe je je voelt en hoe je je dag doorkomt. Tijdens een consult krijg je uitleg over de hormoonwerking en veranderingen, hoe stress en leefstijl invloed kunnen hebben en hoe je weer grip op jouw situatie kan krijgen. Samen kijken we welke productondersteuning bij jou kan helpen (hormonaal en niet hormonaal) om de regie weer terug te krijgen.

Ik heb Orthomoleculaire kennis (Orthomoleculaire voedingsleer en therapie afgerond in 2014). Met Orthomoleculaire therapie wordt geprobeerd met behulp van gezonde basisvoedingsmaatregelen en voedingssupplementen (ziekte-) herstel te verkrijgen wanneer er tekorten of klachten zijn. Orthomoleculaire voedingsleer richt zich op preventie van ziekten en het verbeteren van gezondheid en welzijn.

Ik maak ook gebruik van de Neurotransmitterprofielbepaling volgens Braverman en kijk daarmee naar tekorten in de neurotransmitters (boodschapperstofjes serotonine, dopamine, gaba en acetylcholine)

Een advies moet bij je passen en voor je toe te passen zijn. Graag help ik je verder.


Opleiding en werkervaring

Machteld is verpleegkundige en heeft al bijna 40 jaar ervaring in de zorg. Na 18 jaar op een Spoedeisende hulp gewerkt te hebben, heeft zij in 2010 de Care for Women specialisatie afgerond. Sinds 2011 is zij volledig als Care for Women specialiste werkzaam.

In 2014 heeft zij de opleiding Orthomoleculaire voedingsleer en therapie 2014 afgerond en past dit toe in haar praktijk.Indicaties

 • Overgang, ook (te) vroege en na behandeling voor vrouwelijke vormen van kanker
 • Menstruatieproblemen
 • Pre Menstrueel syndroom 
 • Anticonceptie
 • Zwangerschap
 • PCOS
 • Endometriose
 • Preventiezorg waaronder healthchecks individueel en voor bedrijven
 • Stress, burnout
 • Presentaties, lezingen, workshops en informatiebijeenkomsten over bovengenoemde onderwerpen voor groepen, bedrijven en organisaties. Ook online.